Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä.

Häiriöt voivat olla esim. virtsan ja ulosteen tahatonta karkailua, tiheää virtsaamistarvetta (yliaktiivinen virtsarakko), synnytysvauriot (tunnottomuus, emättimen väljyys), lantionpohjan kiputilat / yhdyntäkivut, kohdun-, virtsarakon-, tai peräsuolen laskeumat, eturauhasvaivat ja ummetus. Tahaton virtsankarkailu voi olla jokapäiväistä elämää haittaava ongelma. Myös miehet voivat kärsiä virtsankarkailusta sekä lantion alueen kiputiloista. Lantionpohjan lihasten harjoittelu edellä mainituissa toimintahäiriöissä on useimmiten ensisijainen hoito.

Fysioterapian toteuttaa lantionpohjan toimintahäiriöihin perehtynyt fysioterapeutti. Biopalaute helpottaa lihasten löytämistä ja harjoittelua. Harjoittelun avulla kuntoutuja oppii nopeasti ja täsmällisesti tunnistamaan, mitkä lihakset toimivat. Biopalaute-laite antaa harjoitteesta näkö- ja kuulopalautteen. Tarvittaessa voidaan käyttää kivutonta sähköhoitoa lihasten aktivoimiseen ja kivun hoitoon sekä rentoutumiseen.